0

mana janji2 manisku dulu??


aku sanggup study khatamkan buku sampai ke pagi...
tapi acapkali ku tinggalkan Al Quran kitabMu Ya Ilahi...

tak kira di mana aku suka menyanyi sendiri...
tapi kering sekali bibirku dgn zikir kepadaMu Ya Rabbi...

aku sanggup bangun pagi2 buta semata2 nak teng0k b0la...
tapi untuk qiamullail satu sujud utkMu sukar sekali untuk ku buka mata...



untuk bl0g n faceb00k ku punya banyak masa...
tapi tak pernah sekali ku buka website agama...

untuk game juga berjam2 aku sanggup habiskan...
tapi solatku tak sempurna macam k0b0i ku dirikan...

tiap hari tiap waktu aku sembahyang...
tapi auratku terdedah bajuku ketat kainku jarang...

YA ALLAH...ceteknya iman hambaMu...

tiap waktu aku bergayut dan sms dengan kekasih hati...
tapi rinduku untukMu jarang sekali...

tiap jam ku lafaz kata cintaku padanya oh i l0ve y0u...
tapi sedikit sekali ibadat dan cintaku padaMu...

tiap sentuhan selamba macam tak berdosa...
lemahnya imanku remeh2kan hal agama...

tiap minggu dia dan aku bertemu...
bermanja bermesra tanpa sedikit pun malu...


YA ALLAH...hinanya diriku...
ampuni daku..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back to Top